Een altaar is een Latijns woord voor ‘offertafel’. Overal ter wereld vind je in woonhuizen, kantoren en zelf winkelcentra een ‘heilige’ plek waar voorouders herinnerd worden, ‘great spirit’ woont, of de goden gebeden worden. In het Westen is de altaar minder aanwezig, aar je ziet dat steeds meer mensen een huisaltaar creëren. Er is steeds meer behoefte aan contact met het ‘grote mysterie’ en we zoeken steeds meer naar diepte en betekenis in ons leven.

Een huisaltaar is dus een plek in huis waar je dierbare, krachtige, mooie spulletjes verzamelt. Een altaar kan hierdoor een krachtige en heldere energie in jou wakker maken.

Een huisaltaar kan een magische plek worden waar je:

 • overleden dierbare mensen of dieren herdenkt
 • rust vindt
 • je intenties kracht bij kan zetten
 • terugkomt bij jouw kracht en essentie
 • gevoelens meer de ruimte kan geven
 • Manifestaties teweeg kan brengen

 

Hoe maak je jouw magische altaar:

 1. er zijn geen regels, volg vooral jouw intuïtie bij het maken van een altaar. Hecht je toch waarde aan wat ideeën, lees dan verder!
 2. zoek een fijn plekje in huis uit, denk aan een kastje, een plankje, een tafeltje. Alles is goed, als de plek voor jou maar fijn voelt!
 3. verzamel spulletjes die voor jou belangrijk zijn, denk aan bijvoorbeeld beeldjes, kaarsjes, veertjes, steentjes, foto’s, etc
 4. je zou de 4 elementen (aarde, lucht, vuur, water) op een symbolische manier terug kunnen laten komen in je altaar, maar weet….dit is absoluut geen must!

Voorbeelden:

bloemen (aarde), kristallen (aarde), palo santo hout (aarde en lucht), salie (aarde en lucht), etherische olie (lucht), vaasje met bloem (water en aarde), kaarsjes (vuur).

 1. zoek je altaartje bewust op! Aangezien jij op deze plek heel veel dierbare en krachtige spullen bijeen hebt gebracht, zal je merken dat je behoefte hebt om hier wat vaker stil te staan, een kaarsje aan te steken of om er gewoonweg je ogen uit te staren omdat je het zoooo mooi en fijn vindt.
 2. Je kan je altaar op ieder moment veranderen als je dat wil, op deze manier hou je de kracht van het altaar levend. Door af en toe even je altaartje af te stoffen en/of te smudgen, houd je de energie van je altaar extra krachtig.
 3. Ontdek op deze manier dat deze plek helend kan werken, diepere inzichten kan geven. Het is een plek waar jouw diepe verlangens zich misschien weer meer gaan openbaren!

Geniet vooral ook van het hele creatieproces, je altaar hoeft niet in 10 minuten af te zijn J! En mocht je klaar zijn met het creëren van jouw ‘heilige plek’ dan vinden wij het heel erg leuk als je dit met ons deelt in je stories. Wij zullen jouw altaar delen met onze volgers, zodat andere mensen geïnspireerd raken en misschien zelf ook een altaar gaan maken.

Een digitaal lichtpuntje
Let us bring some you some more warmth and light. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig een lichtpuntje in je inbox. Met een krachtige boodschap of de nieuwste kaarsen en kristallen. Én 15% korting op je volgende bestelling.
No thanks, ik heb geen lichtpuntje nodig

Beschikbaarheid